Healthy DVC

Met Healthy DVC willen we een bijdrage leveren aan een gezonde leefstijl. We leren leerlingen wat een gezonde leefstijl voor ze kan betekenen. Door hen te leren over voldoende bewegen en gezonde voeding kunnen ze zelf bewuste keuzes maken. Het mooie van het DVC, school voor praktijkonderwijs en vmbo, is dat er veel praktijklessen worden gegeven. Zo blijft het leren niet bij  theorie, maar leren onze leerlingen vooral door praktische opdrachten.

Alleen maar uit boeken lezen dat water drinken gezond is, vinden we maar saai. Door aandacht te geven aan de watertappunten, je eigen smaakwater te mogen bedenken met reclameposters zijn leerlingen er op een praktische manier mee bezig en blijft de theoretische kennis ook beter hangen.

Naast het bewegen in de les lichamelijke opvoeding proberen we ook op andere momenten meer te bewegen. Door bijvoorbeeld lessen buiten te geven, leren en bewegen te combineren, op pad te gaan naar het bos of naar een bedrijf en zo te leren in het echt.

In de horecalessen en bij zorg- en welzijn is tijdens het koken ook aandacht voor gezonde voeding. We proberen lokaal inkopen te doen en het liefst nog te koken met groente uit de eigen school-moestuin. Hoe mooi is het dat leerlingen het kweken, oogsten, koken en proeven allemaal vanuit de praktijk kunnen leren.