Decanaat

Onze decaan helpt je na te denken over je toekomst, de studie- en beroepsmogelijkheden.

Aan de hand van verschillende activiteiten buiten de normale lessen; zoals stage, bedrijfsbezoeken, meeloopdagen, voorlichtingen en persoonlijke gesprekken gaan we werken aan jouw loopbaancompetenties.

  • Waar ga en sta ik voor?
  • Wat kan ik het beste?
  • Waar ben ik op mijn plek?
  • Hoe bereik ik mijn doel?
  • Wie kan mij helpen?

Dit noemen we loopbaanoriëntatie en begeleiding.

In het volgende filmpje wordt uitgelegd wat loopbaan oriëntatie en begeleiding precies is. https://youtu.be/sNmwRORc0DQ

Roosendaal On Stage

Ieder jaar hebben we een groot terugkerend evenement voor de leerlingen in leerjaar 2 en 3, namelijk Roosendaal on Stage. Dit is een groot beroepenfeest. Je ontmoet beroepsbeoefenaars in jouw werkomgeving. Kijk maar eens naar dit filmpje. Dan kun je zien wat een feest het is.

https://www.youtube.com/watch?v=N1kM9Mh0Hl0&feature=emb_logo

Het lijkt nu misschien nog ver weg; nadenken over de toekomst. Maar als je kiest voor het Da Vinci College kies je meteen al een richting; Vakcollege Zorg & Welzijn, Vakcollege Techniek of Vakcollege Horeca & Ondernemen. En in leerjaar 2 moet je al keuzevakken kiezen voor het praktische beroepsgerichte vak. Vanaf schooljaar 2021-2022 gaan we starten met keuzevakken schoolbreed. Dat betekent dat je de mogelijkheid hebt om keuzevakken te volgen binnen een ander profiel dus kies je voor Vakcollege Zorg & Welzijn maar spreekt het vak Bijzondere Keuken van het Vakcollege Horeca & Ondernemen jou aan. Dan is het nu mogelijk om dit vak in jouw keuzepakket op te nemen.

Nieuwsgierig geworden of heb je vragen? Neem dan svp contact op via decaan@davincicollege.nl