Da Vinci College sluit mooi convenant met WVS

Leerlingen praktijkonderwijs Da Vinci College krijgen baangarantie bij WVS Schoonmaak

Leerlingen van praktijkonderwijs op het Da Vinci College uit Roosendaal krijgen bij WVS Schoonmaak kansen om hun talenten te ontdekken en te ontwikkelen. Bij goed functioren kunnen deze leerlingen zelfs een vaste baan bij WVS krijgen. Dat hebben beide partijen op donderdag 16 november onder toeziend oog van wethouder Verbaak van Roosendaal in een convenant vastgelegd. Ook hebben ze in dat convenant afgesproken dat WVS Schoonmaak gastlessen, bedrijfsbezoeken, beroepsorientatie en stageplaatsen voor leerlingen van het Da Vinci College regelt.

 

Directeur Rens Boons van het Da Vinci College is in zijn nopjes met het convenant en de mogelijkheden die dat voor leerlingen van zijn school biedt. “Wij begeleiden leerlingen naar een toekomst waarin ze zelfredzaam en zelfstandig hun talenten kunnen inzetten. Bij WVS krijgen ze nu de kans om op een veilige manier en met de juiste begeleiding die talenten te ontdekken en te ontwikkelen.”

Wethouder Verbaak: “Het convenant sluit helemaal aan bij de rol van WVS als leerwerkbedrijf om de kansen van deze jonge mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt te vergroten. De samenwerking tussen het Da Vinci College en WVS geeft deze jongeren een goede start op de arbeidsmarkt en biedt hen daarmee een mooi toekomstperspectief.”

 

Extra aandacht

William Koppers, Algemeen Manager van WVS Schoonmaak: “WVS Schoonmaak gelooft niet in beperkingen. Veel van onze medewerkers hebben een blijvende achterstand tot de arbeidsmarkt. Dat vraagt om meer aandacht en begeleiding op de werkvloer. Wij bieden ze dat. Want door nét dat extra beetje aandacht, zijn onze medewerkers enorm betrokken bij hun werk en leveren ze fantastische kwaliteit. Het convenant dat we met het Da Vinci College hebben afgesloten, past helemaal bij onze filosofie. We vinden het geweldig dat we deze leerlingen hopelijk langdurig aan ons kunnen binden.”