Inspectiebezoek

Inspectiebezoek bij Da Vinci College, afdeling Praktijkonderwijs

Op 28 november heeft de school de gehele dag bezoek gehad van een drietal onderwijsinspecteurs. De aanleiding hiervoor was dat de inspectie op bezoek is geweest bij het bestuur van OMO in Tilburg. Het onderwerp met het bestuur was ‘een op verbetering gerichte cultuur’. Aan de hand daarvan wil de inspectie graag ervaren of deze cultuur ook op de scholen zichtbaar en merkbaar in de klas. Eén van de scholen was het Da Vinci College, afdeling Praktijkonderwijs.

Het bezoek is goed verlopen. De drie inspecteurs zijn tevreden over de manier waarop bij het Praktijkonderwijs wordt samengewerkt aan de voortdurende verbetering van de school en de lessen. De inspectie gaf aan dat ze veel stappen herkent die de afdeling aan het maken is en dat daarin de juiste keuzes worden gemaakt. De afdeling werkt met een model voor “de goede les” en het werken met dit model heeft hen daarin overtuigd. De inspecteurs hebben geen grote risico’s waargenomen.

De inspectie heeft ook nog een aantal tips gegeven waardoor “de goede les” nog verder kan bijdragen aan het verbeteren van het onderwijs.

Al met al kunnen we terugkijken op een goed verlopen bezoek waarin de leerlingen, het ondersteunend team en de docenten de inspectie een mooie inkijk hebben gegeven op de afdeling Praktijkonderwijs.

Een compliment aan het team!

Chris van Mechelen

Collegedirecteur a.i.