Zilver tijdens Skills Talents

3 leerlingen van Zorg en Welzijn winnen met Noord Brabant zilver tijdens de finale van de Skills Talents Nederland.

Na het winnen van de provinciale wedstrijd vertrokken Lindy Kieboom, Maartje Breugelmans en Lejla Masic naar de finale Skills in Amsterdam.

Ook dit avontuur werd weer beloond met een zilveren medialle!

...De 3 dames van Zorg en Welzijn vormden met 9 andere vakteams de Brabant Bulls. De Brabant Bulls bestond uit de vakteams voertuigentechniek, dienstverlening en producten, elektrotechniek, Bouw,wonen en interieur, media en vormgeving, economie, tuinaanleg, bloem, horeca en zorg en welzijn.

Een dag voor de finale zijn de dames naar Volendam vertrokken waar zij een overnachting hadden en waar de aftrap werd gehouden van de Skills Finals.
Het werd vroeg slapen want om 6:00 uur ging de wekker en vertrok de bus van Volendam naar Amsterdam Rai voor de finale.

Om 9.30 uur was het startsignaal en gingen de dames de strijd aan. Zij moesten zorg verlenen, make-up aanbrengen, plannen, presenteren en voorlichting geven. De samenwerking was top.

Alle vakteams werkten niet alleen aan hun eigen product, maar ook met heel Brabant vormde zij een geheel. De dames van bloem maakte een bloemstuk voor op de auto voor de heren van voertuigen. De dames van zorg en welzijn maakte een planning voor horeca enzovoort.

Wat waren wij trots als Brabantse docenten om de samenwerking te zien tussen alle vakteams van Noord Brabant.

Om 14.30 uur was het eindsignaal van de wedstrijd en was het eind voor even wat ontspanning. Ze kregen een rondleiding bij de LOB-experience en konden meekijken bij de MBO skills finales.

Daarna was de uitslag. De prijsuitreiking bestond uit twee categorieën: ‘beste provincieteam’ en ‘beste school per vakteam’.

De goede samenwerking van Brabant werd beloond want zij werden 2e bij beste provincieteam.
Ongelofelijk blij en trots waren de dames.
Verder zijn zij 6e geworden binnen het vakteam.

Deze geweldige prestatie werd nog goed gevierd op de terugweg in de bus.
Gefeliciteerd Lejla, Maartje en Lindy!
Wij zijn trots op jullie!

Promotievideo van skillswedstrijd: https://www.facebook.com/WorldSkillsNL/videos/2006952109417524/