Economie & Ondernemen

In het profiel Economie & Ondernemen leer je alles over het maken, verhandelen en verkopen van producten. Economie en Ondernemen is een brede opleiding met verschillende mogelijkheden in de economische sector. Bijvoorbeeld bij een bank of in een hotel. Ook kun je werken in een winkel, of in de mode. Verkoper, inkoper, magazijnmedewerker, receptiemedewerker, administrateur, juridisch medewerker, etaleur zijn hierbij voorbeelden van beroepen die je later kunt kiezen.

De combinatie van theorie en praktijkopdrachten binnen de school is voor veel jongens en meisjes de ideale voorbereiding op een vervolgopleiding op het MBO.

Economie en Ondernemen bestaat uit de onderstaande vakken:

  • Secretarieel (leerjaar 3)
  • Logistiek (Leerjaar 3)
  • Commercieel (leerjaar 4)
  • Administratie (leerjaar 4)

Economie en Ondernemen wordt op het leerplein gegeven. Op het leerplein werk je aan de theorie onderdelen, leer je werken met verschillende computerprogramma’s en ben je bezig met de administratie van een bedrijf.

Je leert veel in theorie maar je leert nog veel meer in de praktijk. Leren in de praktijk gebeurt zowel in de school als buiten de school, doormiddel van stages en bedrijfsbezoeken.

We hebben de beschikking over een winkel en drie etalages. Je leert hoe je een etalage moet inrichten, hoe je een verkoopgesprek voert met een klant, hoe de kassa werkt en wat daar verder allemaal bij hoort.