Vakcollege Horeca & Ondernemen

In de onderbouw (leerjaar 1 & 2) werk je in het vakcollege Horeca & Ondernemen. In deze twee jaar ben je nog breed bezig en werk je aan vakken die in beide profielen voorkomen. Hierdoor kun je na deze twee jaar een goede keuze maken in één van de twee examenprofielen waarin je uiteindelijk je praktijkexamen doet.

Leerjaar 1:

De lessen in leerjaar 1 zijn nog heel breed. We draaien steeds 3 weken een project op thema, bijvoorbeeld het goede doel, gezond & fit, kinderfeestje. In elk thema komen opdrachten van zowel Economie & Ondernemen als Horeca, Bakkerij & Recreatie aan bod.

Je bent binnen deze lessen heel praktisch bezig. Dit houdt in dat je daadwerkelijk in ons restaurant “Proeflokaal Davinco” staat. Hierin sta je in de keuken om de gerechten te bereiden, maar oefen je ook als gastheer/vrouw in het restaurant zelf, met daarbij echte gasten.

Tevens ben je op het gebied van Economie & Ondernemen bezig in de praktijk om te leren hoe de administratie van een winkel werkt, of hoe het logistieke gedeelte eraan toe gaat. Winstberekeningen klinken misschien saai, maar als je zelf een product inkoopt en verkoopt op de Kerstmarkt is het uitrekenen van de winst een leuk klusje.

Naast het op school bezig zijn, zijn we ook buiten school bezig. Het kinderfeestje wordt namelijk ook echt uitgevoerd. Hierdoor leer je bijvoorbeeld begrijpen waarom het nodig is een draaiboek te maken.

Leerjaar 2:

Binnen het 2e leerjaar ga je nog specifieker met bepaalde vakken aan de gang die in de examenprofielen voorkomen.

Doordat je van alle onderdelen hebt kunnen “proeven”, oefenen en leren, kun je een goede keuze maken voor de bovenbouw.