Praktijkonderwijs

Op het praktijkonderwijs ontdekken leerlingen hun talenten en mogelijkheden. 

Op het praktijkonderwijs krijgen leerlingen meer aandacht dan in het reguliere middelbaar onderwijs. We houden rekening met verschillen tussen leerlingen in wat ze leuk vinden, leerstijl en leertempo. Wij kijken naar wat leerlingen kunnen en waar ze goed in zijn. Van daaruit gaan we verder werken.

Het programma bestaat uit theorie- en praktijkvakken die in een echte omgeving, binnen en buiten de school worden gegeven. De leerling groeit van scholier naar een succesvolle werknemer. 

Het Praktijkonderwijs is voor leerlingen met een IQ tussen 55 en 80, die met een grote leerachterstand de basisschool verlaten. Op deze opleiding zitten leerlingen in de leeftijd tussen 12 en 18 jaar. Deze leerlingen leren op een andere manier. Zij ontdekken hun eigen talent en kwaliteiten. Het Praktijkonderwijs zorgt ervoor dat die leerlingen meer kansen hebben om zelfstandig te wonen, te werken, vrije tijd te besteden en deel te nemen aan de maatschappij.

Meeloopmiddag 24 februari 2021

De meeloopmiddag is voor leerlingen uit groep 8 die het advies “Praktijkonderwijs” krijgen. Tijdens deze middag krijgen de leerlingen te zien hoe het gebouw er van binnen uitziet, wie de docenten zijn en wat voor lessen er gegeven worden. We gaan ook samen lopend naar onze schooltuin waar wij onze lessen Groen & Dier geven.

Na deze middag weten de leerlingen goed hoe een dag er op het praktijkonderwijs uit ziet.

Datum: woensdag 24 februari 2021 van 13:30 uur tot 16:30 uur

Ingang: Da Vinci College, Praktijkonderwijs (ingang begane grond)

Aanmelden kan tot 12 februari 2021 door een mailtje te sturen naar JAF.Hoezen@davincicollege.nl

In dit mailtje geeft u de volgende gegevens aan:

Naam leerling
Naam ouder
Adres
Postcode/Woonplaats
Emailadres ouders
Naam basisschool
 

Hopelijk mogen wij uw zoon of dochter ontvangen op woensdag 24 februari!