Over ons

Da Vinci College

“Joep, ben je nu eindelijk wakker? Kom op, opstaan. Julie is zelfs al weg naar het verzorgingstehuis voor haar meeloopstage!”

Ik trek met een slaperige blik mijn rolluik open en zie dat de zon schijnt. Vandaag staat er een praktijkles in de keuken gepland. Heerlijk dat ik vandaag vooral in de praktijk aan de slag ga. Ik zal het niet snel toegeven, maar mijn moeder zat er niet ver naast toen ze in groep 8 tegen me zei dat we ook de open dag van het Da Vinci College eens zouden moeten bezoeken toen mijn basisschoolleraar mij vmbo-advies kader gaf. Eerst vond ik het gebouw erg groot, maar zodra ik binnen was verdween dat gevoel meteen. Ik heb ook bijna altijd les op vaste plekken in de school dus ik ken de weg, zeker in de keuken en het restaurant haha. Gelukkig zijn er niet veel standaard leslokalen. We hebben veel praktijkruimtes en die zijn nieuw en mooi. Daar voelt het niet echt als les krijgen, maar meer alsof je al echt ergens werkt. Er komt regelmatig iemand van een bedrijf iets uitleggen. Zelf ben ik het liefst in de keuken of met de 3d printer aan het werk. Heel tof!

Ik merk dat ik steeds meer zin krijg om verder te gaan in het mbo. Dat had ik eigenlijk niet gedacht van mijzelf. Gelukkig kom ik daar al af en toe om bepaalde vakken te volgen. Zo kan ik vast proeven en heb ik nog sneller mijn diploma. Dan kan ik lekker aan het werk en geld gaan verdienen.

“Hee Joep”, zeg ik terwijl ik hem een bakplaat en de recepten geef. “We wilden bijna zonder jou beginnen, maar gelukkig ben je er.” Ik merk dat mijn leerlingen mijn soms flauwe humor wel kunnen waarderen. En wat ben ik stiekem trots op ze. Zeker ook op Joep, die steeds meer handigheid krijgt in de keuken en ook geïnteresseerd is in de techniek achter de gerechten. Vooral patisserie heeft zijn interesse. Hoewel ik hem gisteren eigenlijk net zo enthousiast aan de slag zag met de 3d-printer in het technieklokaal van de toekomst. Net als zijn zus Julie bij zorg en welzijn. Ze hebben allebei een ander profiel, maar samen hebben we wel ontdekt waar hun harten sneller van gaan kloppen. En dat is dus niet alleen van onze fitnessvoorziening op school. Die twee komen er wel. Dat maakt mijn werk als docent op het Da Vinci College ook zo leuk. Samen ontdekken waar de passie van onze leerlingen zit en daar ons onderwijs omheen bouwen.

Da Vinci College: praktijkonderwijs en vmbo basis en kader in Roosendaal

Je komt bij Da Vinci College terecht met een vmbo basis en/of kaderadvies. Op onze prachtige locatie aan de Bovendonk verzorgen we ook praktijkonderwijs. Praktijkgericht leren is onze kracht. In onze praktijklokalen leren onze leerlingen door te doen. We verbinden de praktijk met het werkveld. Zo groeien onze leerlingen uit tot zelfstandige burgers.

Waarom kiezen voor Da Vinci College?

  • Onze school is gevestigd in een prachtig modern gebouw met alle moderne faciliteiten die het onderwijs van vandaag de dag vraagt.
  • We zijn de enige school met praktijkonderwijs en vmbo basis en kader in Roosendaal.
  • We hebben een supersterk mentoraat op onze school waarmee we inzetten op individuele sociaal-emotionele begeleiding van onze leerlingen.
  • We werken nauw samen vanuit Da Vinci College met Curio en natuurlijk ook met de Mavo aan de Vincentiusstraat, onze collega Tongerloschool.
  • In de onderbouw hebben we drie toffe keuzeprofielen voor onze leerlingen: Zorg & Welzijn, Horeca & Ondernemen en Techniek.
  • Vanuit ons praktijkonderwijs hebben we intensief contact met bedrijven en instellingen voor goede begeleide uitstroom naar arbeid of de entreeopleiding.

De gouden appels van Tongerlo

Het Da Vinci College maakt onderdeel uit van Scholengroep Tongerlo in Roosendaal. Vanuit een gezamenlijke basis maken we ons sterk voor onderwijs van nu, waarbij de talenten van onze leerlingen centraal staan in een professionele cultuur met een vitaal en wendbaar team. Samen zorgen we voor aantrekkelijk onderwijs voor iedere leerling, van praktijkonderwijs tot en met gymnasium. We maken onze gouden appels op drie onderwijslocaties toegankelijk voor al onze leerlingen. Zo is jouw schooltijd extra leerzaam en gevarieerd, naast de vertrouwde onderwijslocatie waar je het grootste deel van je tijd doorbrengt.