Economie & Ondernemen

Eind leerjaar 2 heb je een keuze gemaakt tussen Economie & Ondernemen of Horeca Bakkerij & Recreatie. Daarnaast heb je nog een aantal vakken kunnen kiezen die bij deze sector horen of bij één van de twee andere sectoren (Techniek of Zorg & Welzijn).

In het profiel Economie & Ondernemen leer je alles over het maken, verhandelen en verkopen van producten. Economie & Ondernemen is een brede opleiding met verschillende mogelijkheden in de economische sector. Zo kun je bijvoorbeeld bij een bank of in een hotel of winkel werken, of in de mode als verkoper of inkoper, je kunt magazijnmedewerker zijn, receptiewerkzaamheden verrichten, enzovoort.

De combinatie van theorie- en praktijkopdrachten op het leerplein binnen dit profiel is voor veel leerlingen de ideale voorbereiding op een vervolgopleiding op het MBO. Jij bent namelijk al op dezelfde manier aan het leren als dat ze dat op het MBO doen.

Economie en Ondernemen bestaat uit de onderstaande vakken:

  • Secretarieel 
  • Logistiek 
  • Commercieel 
  • Administratie 

Economie & Ondernemen wordt op het leerplein gegeven. Op het leerplein werk je aan de theorieonderdelen, leer je werken met verschillende computerprogramma’s en ben je bezig met de administratie van een bedrijf. Je leert bijvoorbeeld hoe je de winst van een bedrijf kan uitrekenen, hoe je reclame moet maken, hoe je een winkeletalage moet inrichten, hoe je een ondernemingsplan moet maken voor je eigen bedrijf, enzovoort.

Je leert veel in theorie, maar je leert nog veel meer in de praktijk. Leren in de praktijk gebeurt zowel in de school als buiten de school, door middel van stages en bedrijfsbezoeken.