Horeca, Bakkerij & Recreatie

Eind leerjaar 2 heb je een keuze gemaakt tussen Economie & Ondernemen of Horeca Bakkerij & Recreatie. Daarnaast heb je nog een aantal vakken kunnen kiezen die bij deze sector horen of bij één van de twee andere sectoren (Techniek of Zorg & Welzijn).

In het profiel Horeca, Bakkerij & Recreatie leer je alles over het werken in de Horeca, in een bakkerij en het organiseren van activiteiten binnen de recreatie.

De combinatie van theorie- en praktijkopdrachten binnen de school en stage lopen is voor veel jongens en meisjes de ideale voorbereiding op een vervolgopleiding op het MBO.

Horeca, Bakkerij & Recreatie bestaat uit de onderstaande vakken:

  • Gastheerschap
  • Bakkerij
  • Keuken
  • Recreatie

Je hebt al kunnen lezen dat we een eigen restaurant, Proeflokaal Da-Vinco, hebben. Wekelijks verzorgen wij daar maaltijden voor echte gasten, zoals ouders en buurtbewoners. Het is jouw taak, om samen met je klasgenoten het restaurant te draaien.

In onze eigen bakkerij leer je hoe je net als in Heel Holland Bakt de lekkerste patisserie hapjes te maken. Daarnaast ben je bezig met brood bakken, gebakjes maken, allerlei soorten broodjes te bereiden, enzovoort.

  

Als laatste ben je ook met allerlei recreatie opdrachten bezig. Je moet allerlei soorten activiteiten voorbereiden en uitvoeren die je ook op vakantie zou kunnen doen. Maar niet alleen op vakantie, dit kunnen ook sportactiviteiten zijn voor een basisschool of andere organisaties. Een hele goede voorbereiding als jij later naar het CIOS of andere sportopleiding zou willen gaan.